Matkustaminen

Silloin, kun saarelle ei ole suoria lentoja, etsi itsellesi sopivat lennot Helsingistä (HEL) Ateenaan (ATH) tai Thessalonikiin (SKG). Molemmista on yhteys Lesvoksen pääkaupunkiin Mytileneen (MJT) joko lentäen tai laivalla.

Vaihtoehtoja on monia, halvimmat yhteydet löytää usein Aegean Air-yhtiöltä, josta saa varattua koko lentopaketin Helsinki-Mytilene (HEL-MJT). Yleensä Aegean Air lentää suoraan Helsingistä Ateenaan perjantaisin ja maanantaisin. Ateenasta kotimaanlento Mitiliniin kestää 55min. Jos on aikaa, voi nauttia myös yön kestävästä laivamatkasta tähtien alla.

Lennän itse usein Scandinavian Airlinesilla Tukholman tai Kööpenhaminan kautta Ateenaan. Finnairin / Lufthansan aikataulut kannattaa tietenkin myös tarkistaa. Hae halvin yhteys esim. skyscannerista/ebookersista tms. palvelusta.

Mytilinin lentokentältä on kohteeseen, Molyvoksen kylään, vielä matkaa noin 65 km. Tämä matkaosuus taittuu helpoiten tutun taksikuljettajan kyydillä, joka tulee sovittaessa hakemaan sinut kentältä (ilmoitat vain minulle, niin järjestän sen). Voit myös vuokrata auton, se odottaa sinua kentällä ja sen voi myös palatessasi sinne jättää. Jos samalle lennolle osuu muita kurssilaisia, niin silloin voitte jakaa kustannukset. Bussiyhteys on myös olemassa, mutta aikataulut eivät aina sovi lentojen aikatauluihin.

Katso myös vinkit! Paikallinen matkatoimisto ComTravel auttaa kaikissa matkajärjestelyissä, he voivat myös etsiä Sinulle sopivat lennot ja maksat suoraan heille.