Matkustaminen

Aegean airlines lentää suoraan Helsingistä Ateenaan (ATH) yleensä perjantaisin ja maanantaisin. Ateenasta kotimaanlento Mytiliniin (MJT) kestää 55 min. Yleensä koko lentopaketti kannattaa varata suoraan Aegeanilta.

Silloin, kun Ateenaan ei ole suoria lentoja, etsi itsellesi sopivat lennot Helsingistä (HEL) Ateenaan (ATH) tai Thessalonikiin (SKG). Molemmista on yhteys Lesvoksen pääkaupunkiin Mytileneen (MJT) joko lentäen tai jos on aikaa, voi nauttia yön kestävästä laivamatkasta tähtien alla.

Lennän usein Scandinavian Airlinesillä Tukholman tai Kööpenhaminan kautta Ateenaan, tai Lufthansalla Munchenin tai Frankfurtin kautta.                                                                                                                       Vaihtoehtoja on monia, kannattaa etsiä esim. Skyscannerista, Ebookersista tai Momondosta tms. palvelusta. Tai jos se tuntuu hankalalta, ota yhteys paikalliseen matkatoimistoon Molyvoksessa: Paikallinen matkatoimisto  Com.travel auttaa kaikissa matkajärjestelyissä, he voivat myös etsiä Sinulle sopivat lennot ja maksat suoraan heille.

Mytilinin lentokentältä on kohteeseen Molyvoksen kylään (jota kutsutaan myös Mithimnaksi) vielä matkaa noin 65 km. Tämä matkaosuus taittuu helpoiten tutun taksinkuljettajankyydillä, joka tulee sovittaessa hakemaan sinut kentältä (ilmoitat vain minulle, niin järjestän sen).

Voit myös vuokrata auton, se odottaa sinua kentällä ja sen voi myös palatessasi sinne jättää. Jos samalle lennolle osuu muita kurssilaisia, niin silloin voitte jakaa kustannukset. Bussiyhteys on myös olemassa, mutta aikataulut eivät aina sovi lentojen aikatauluihin.