Marjaana

Olen Marjaana Mäkelä, helsinkiläinen joogaopettaja, ja olen hyvin onnellinen ihminen! Saan tehdä rakastamaani työtä rakastamassani paikassa ihanien ihmisten seurassa, voiko elämässä olla mitään parempaa!? Ja tämä rakkaus ei hevin hiivu!

Aikoinaan haaveilin joogakurssien pitämisestä Lesvoksella. Kannattaa keskittyä unelmiinsa, koska ne toteutuvat!! Olen pitänyt joogakursseja Molyvoksessa jo vuodesta 2013 lähtien. Monet monet joogit ovat ihastuneet paikkaan siinä määrin, että ovat käyneet useita kertoja kursseillani. Täältä voit lukea heidän kokemuksistaan: Oppilaiden Kertomaa.

Uusin aluevaltaus on joogamatkat Gambiaan ja Madeiralle Tjäreborgin kanssa yhteistyössä. Tammikuussa  2020 suuntaamme jälleen uudelleen Afrikan lämpöön ja maaliskuussa 2020 on IISI-joogakurssi Madeiralla.

Olen käynyt Lesvoksen saarella vuodesta 1989 lähtien. Tuolloin olin siellä neljänä kesänä töissä, talvet opiskelin Thessalonikin yliopistossa kreikan kieltä. Joten voisin sanoa tuntevani saaren ja kreikkalaisen mentaliteetin melkoisen hyvin, ja koska Lesvos on todella suuri saari, siellä riittää edelleen näkemistä ja kokemista kaikkien näiden vuosienkin jälkeen.

Videoklippi, jossa Marjaana oli opettamassa yin-joogaa Radio Novan Wellness-viikolla 24.2.2014:

Kuuntele Marjaanan Haastattelu Radio Novassa 1.8.2013: Haastattelijana Linda Jalonen.

Opetan joogaa helsinkiläisessä Joogakoulu Shantissa sekä lukuisissa firmoissa TYKY-joogaa. Jooganopetus on siis päätyöni ja elantoni, ollut jo lähes parikymmentä vuotta.

Minulla on useampi joogaopettajakoulutus. Aloitin joogaopettajaurani opiskelemalla SJL-opettajaksi, Suomen Joogaliiton silloinen koulutus kesti peräti 7 vuotta!

Kansainvälisen Yoga Alliance -joogaliiton hyväksymillä kursseilla olen valmistunut College of Purna Yoga London 'sta purnajooganopettajaksi ja englantilaisesta Yoga Academy:sta, Yin/Yang-jooganopettajaksi.
Olen vuosia ollut maailmankuulun Angela Farmerin oppilaana ja assistenttina. Angelan joogan vapaa liike on suuresti vaikuttanut valintoihini joogan parissa. Hän opettaa edelleen joogaa miehensä Victor van Kootenin kanssa ja he ovat myös myöntäneet opetuslupansa minulle. Lisäksi olen käynyt lukemattomia joogakursseja Suomessa ja ulkomailla.

Joogan suhteen pidän siis vaihtelusta. Nuoruudessani olin vuosia astangajoogi, se on hieno harjoitus, mutta osaltani se polku tuli päätökseensä jo vuonna 2008. Sen jälkeen olen tutkinut paljon erilaisia joogatyylejä ja minusta on aivan ihanaa yhdistellä ja sekoittaa niitä kuitenkin kunnioittaen hathajoogan tuhatvuotisia perinteitä.

Lähinnä sydäntäni on entisenä tanssijana kaikenlainen virtaava liike, oli se sitten hidasta tai voimakkaan dynaamista. Sen vastapainoksi on tarpeen pysähtyä totaalisesti ja hiljentyä. Antautua vain olemaan ja vastaanottamaan, tällöin yin-jooga on aivan korvaamatonta. Näin tästä yang/yin-yhdistelmästä löytyy tasapaino. Hiljaisen meditaation lisäksi olen myös hyvin kiinnostunut mantrameditaatiosta, chantingista ja sufilaisesta pyörimismeditaatiosta.

Mutta virtaavaa liikettä varten täytyy harjoitella myös perinteisiä klassisiakin jooga-asanoita. Pidän erittäin tärkeänä sitä, että liikkeet tehdään oikein ja keholle turvallisesti. Voi siis turvallisesti haastaa itseään, mutta tarkoitus ei ole tehdä mitään akrobaattisia solmuasentoja. Joogan perimmäinen tarkoitushan on edesauttaa kokonaisvaltaista hyvinvointia!

Ja sitä minäkin odotan, että saan tarjota Teille rentouttavaa Hyvää Oloa, Sädehtivää Valoa ja Iloa monta sataa kiloa!

Sydämellisesti tervetuloa!

Marjaana