Vinkit - sää

Kreikan ilmasto on äärettömän miellyttävä kaikkina vuodenaikoina. Varsinainen sesonki Lesvoksella on yleensä toukokuun puolivälistä lokakuun puoliväliin.

Lesvoksella on tavallaan hyvin pitkä kevät, se alkaa jo lokakuun lopussa ensimmäisten sateiden jälkeen ja jatkuu läpi koko talven toukokuuhun saakka. Toki tammi-helmikuussa saattaa sataa enemmän ja joinain talvina on viileämpääkin, jopa lunta ohikiitävän hetken ajan! Tämä on parhainta patikointiaikaa, mutta tottakai kauniissa luonnossa vaeltaminen on ihanaa aivan koska tahansa!

Kesä-heinäkuussa on mukavan lämmintä eikä yhtään tukahduttavan kuumaa, koska yleensä raikas merituuli vilvoitellen henkäilee saarella. Ei sada juuri koskaan.

Kuumin aika on elokuussa, mutta sekään ei tunnu sietämättömältä, koska lämpö on kuivaa lämpöä, se tuntuu aivan erilaiselta kuin esim. Thaimaan kostea lämpö. Vastaavasti talvella kylmyys on kosteaa kylmyyttä ja sen tähden esim. 0 astetta on tuntuu tosi kylmältä. Marras-huhtikuussa kannattaakin asua paikassa, jossa on lämmitys.

Syys- ja lokakuussa Lesvoksella on erittäin miellyttävät sääolosuhteet. On suloisen lämmintä eikä auringossa pala. Tänä aikana tulevat ensimmäiset sateet ja kenties aivan upeita (kuivia) ukonilmoja.

Netistä löytyy useita säälinkkejä, tässä yksi:

http://www.meteo-europ.com/en/gr/lesvos/molyvos-weather.html