Kurssit 2019

Joogaa & Patikointia:

LÄMPÖÄ & KUKKAISLOISTOA 19 - 26.5. / 26.5 - 2.6.

LATAA AKUT SYKSYYN 1.- 8.9.

joogakurssit:

AURINKOA, MERTA JA JOOGAA -
RENTOUTTAVA JOOGALOMA 14. - 21.7. / 21. - 28.7.
(voi olla viikon tai kaksi!)

Matkat yhteistyössä Tjäreborgin kanssa, paketteihin kuuluu ”kaikki”. Sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin ilmoittautua ja olet valmis rentoutumaan!

Valoa pimeyteen - joogaa & patikointia 19.-24.10.

 

Kiinnostunut? Ota yhteyttä Marjaanaan!

Katso Facebook: Joogalomat Kreikassa
Instagram

LÄMPÖÄ & KUKKAISLOISTOA - JOOGAA JA PATIKOINTIA 19. - 26.5. ja 26.5. - 2.6.

Keväinen Kreikka on niin kaunis! Yhdellä neliömetrillä voi helposti laskea 10 erilaista kukkaa! Vehreys, valo, värit ja tuoksut ovat henkeäsalpaavia, erityisesti kun Suomessa on vielä vähän viileää. Palatessasi pääset sitten Suomen upeaan alkukesään. Kakkoskurssilla onkin Kreikassa jo melkein kesä!

Joogaa Kreikassa - Kukkia satamassa

Eftaloussa ja Molyvoksessa on erityisen hyvät parantavat energiat. Se tukee ja syventää aivan kuin itsestään joogan hyväätekeviä vaikutuksia.

Pittoreski Molyvoksen-kylä on uuden turistisesongin kynnyksellä ja kaikkialla vallitsee iloinen pieni hyörinä. Molyvoksen pääkatu on valittu yhdeksi maailman kauneimmista kujista keväisin, kun wisteria eli kiinan sinisade kukkii violetin värisenä mukulakivikatujen yllä, näky ja tuoksu on hurmaava! Se kukkii joka vuosi hieman eri aikaan, joten sitä on vaikea ennustaa, mutta ainakin osa kukista on varmasti toukokuussa vielä köynnöksissä:

http://greece.greekreporter.com/2015/02/03/most-beautiful-street-in-the-world-found-on-greek-island/

Auringonpaiste on lähes 90% taattu, näin keväällä saattaa olla vielä vähän epävakaista tai tulla pieniä kevyitä sateenripauksia, mutta päivälämpötila on todella miellyttävä noin 20-25 astetta, suomalaisittain siis jo ihan kesä! Aurinkoisina päivinä on rantakelit, vaikka kirkkaan turkoosi merivesi onkin vielä hieman viileätä, uintikelpoista toki kuitenkin!

Eftaloun kuumissa lähteissä (veden lämpötila n 44 astetta) pulikoiminen onkin erityisen ihanaa yhdistettynä Egeanmeren aaltoihin.

Tältä lomalta palaat taatusti virkistyneenä ja uudistuneena saatuasi sopivasti hengen, sielun ja ruumiin ravintoa! Parhaimmat oivallukset muuttavat tämän hetken lisäksi tulevaisuuttamme.

Lämpimästi tervetuloa joogan, upean luonnon, auringon ja kreikkalaisen vieraanvaraisuuden lähteille tälle uskomattoman kauniille minun mielestäni tietenkin Kreikan kauneimmalle saarelle!

retket

Päivämme muodostuvat rauhoittavista kävelyretkistä kauniissa luonnossa merenrannassa, antiikinaikuisilla kivipoluilla vuorilla, oliivilehdoissa tai plataanien / pinjojen katveessa. Retket suuntautuvat eri puolille tätä isoa saarta, Lesvoksen luonto on hyvin monipuolinen ja maisemat vaihtelevat. Lisäksi saatamme käydä luostareissa, hunajatehtaalla tai keramiikkapajassa.

Joogaa Kreikassa - kukkiva puu

Vaelluksille lähtö on aamiaisen jälkeen. Retket huipentuvat yhteiseen herkulliseen kreikkalaiseen lounaaseen jossakin retkikohteessa. Vaellusmaasto on yleensä aika helppoa, mutta vaatii kuitenkin suht hyvää peruskuntoa ja tasapainoa. Kuvittele, että voisit melko vaivattomasti kävellä raput pari kertaa edestakaisin viidenteen kerrokseen, toki omaan tahtiisi!

Hyvät tukevat kengät ovat erittäin tärkeät, koska joillakin poluilla on irtokiviä, jotka luistavat ja ehkä keväällä on myös kosteaa joissakin paikoissa. Eli vaelluskengät ovat tietenkin parhaat tai tukevat hyväpohjaiset lenkkarit. Myös vaellussandaalit käyvät, parhaita on ne, joissa varpaat ovat turvassa. Päähine ja auringonsuoja sanomattakin ovat tärkeitä, vaikkei ole niin kuuma, niin aurinko on melko polttava vaalealle iholle keväällä.

Pituudeltaan vaellukset ovat noin 7-10 km mittaisia. Pidämme pieniä taukoja luonnossa, joten muista ottaa juomapullo & pientä purtavaa mukaan (esim hedelmiä tai pähkinöitä, niitä voi ostaa paikallisista kaupoistakin).

Joogaa Kreikassa - kukkia ja meri

Jooga

Joogatunnit pidetään pienessä ”Pantotechnion”- salissa. ”Pan” tarkoittaa kaikki ja ”techni” taidetta. Se on yhteinen ”open space”- tila kaikille. Siellä on paljon erilaisia aktiviteettejä varsinkin lapsille ja pidän siellä aina koko kesän joogatunteja. Joogatuntien tarkoitus on tukea vaellusta, eli tunnit ovat melko rauhallisia ja venytteleviä, ne sopivat ihan kaikille.

Lempeässä hathajoogassa keskitymme hoitamaan selkää, norjistamaan niveliä ja venytellään patikoinnista väsyneitä lihaksia. Joogatunneilla ei ole mitään valmiiksi loppuunsuunniteltua ohjelmaa. Opettajana pidän tavattomasti “interaktiivisuudesta”: haluan aina kuunnella ryhmän toiveita ja tarpeita ja saan niistä paljon inspiraatiota. Silloin voin palvella kaikkia mahdollisimman hyvin ja monipuolisesti ja ottaa käyttöön koko ammattitaitoni.

Joogamatot ja tarvikkeet ovat salilla, mukaan tarvitset vain rennot, lämpimät joogavaatteet. Muista villasukat! Iltaisin saattaa olla vielä viileää ja lattia on kaakelia.

ohjelma

Ohjelma on leppoisa ja siihen on jätetty aikaa myös omatoimiseen oleiluun, arjesta irrottautumiseen ja lepäilyyn. Tämä paikka ja sen energiat suorastaan kutsuvat pysähtymään ja hellittämään hyvin syvällisellä tasolla.

Retkille kuljemme minibussilla ja se tuo tietenkin myös aina takaisin hotelliin tai sitten halutessaan voi jäädä lepäilemään jollekin rannalle. Retkien kesto vaihtelee todella paljon, koska kaikki ryhmät kulkevat hyvin omanlaista tahtiaan ja se on hyvä! Toiset haluavat ihailla maisemia enemmän, toiset kulkevat rivakammin. Usein ryhmä jakautuukiin kahteen porukkaan, edeltä menevät vauhdikkaammat ja nautiskelijat tulevat hieman hitaammin.

Retket päättyvät aina johonkin tavernaan, jossa syömme lounaan yhdessä. Tilaan erilaisia kreikkalaisia herkkuja, joten pääset maistelemaan erilaisia makuja. Kaikki kurssin ateriat ovat omakustanteisia, kasvisaterian hinta on yleensä n 12-14 euroa/hlö riippuen juomista ja sitten kala ja liha on vähän enemmän.

Joogaa Kreikassa - tuoksuvia kukkia

Ohjelma näyttää suurinpiirtein tältä, paikan päällä kerron sitten kaikesta tarkemmin:

Su 19.5 saapuminen hotelliin illalla.

Ma 20.5 10:00-12:00 tutustuminen ja joogaa.

Kävelemme sen jälkeen parin kilometrin “totuttelukävelyn” rantaa pitkin “Manoliksen” tavernaan, jossa syömme yhteisen lounaan. Sen jälkeen on vapaata ajanviettoa joko rannalla tai mennä tutustumaan läheisiin Eftaloun kuumiin lähteisiin. Siellä on saatavilla myös hierontaa, joka saattaa olla ihana juttu lentomatkan jälkeen niin saat jäsenet norjiksi ihan heti! Illalla on Tjäreborgin tutustumiskävely Molyvoksen kauniiseen kylään ja suosittelen auringonlaskun ihailua joko linnan edessä tai satamassa.

Ti 21.5 8:00 lähtö retkelle.
18:00 - 19:30 iltajooga.

Ke 22.5 8:00 lähtö retkelle.
18:00 - 19:30 iltajooga.

To 23.5 vapaapäivä.

Pe 24.5 8:00 lähtö kokopäivän retkelle, paluu illansuussa n klo 19, ilta vapaa.

La 25.5 10:00 - 12:30 reippaampi aamujooga.
Ilta on vapaata esim. shoppailuun ja tapaamme auringonlaskun aikaan Molyvoksen linnan edessä “aperitiiveilla” ja menemme yhdessä illalliselle ja sen jälkeen menevimmät, vaikka tanssimaan!

Su 26.5 aamu vapaa, lähtö iltapäivällä.

Yksi vapaapäivä sisältyy siis myös kurssiin, jolloin voit tutustua tähän Kreikan kolmanneksi suurimpaan saareen retkeillen: lähteä opastetulle automatkalle paikallisten oppaiden kanssa tai veneellä läheiselle Jänissaarelle snorklaamaan, pitää rantapäivän, käydä kuumissa lähteissä, hieronnassa, kauneushoidossa, ratsastamassa tai vain olla... Tämä paikka todellakin kutsuu pysähtymään.

HINTA

Alk. 839 € / viikko/ hlö ja siihen kuuluu:

Hintaan ei kuulu yhteiset ateriat. Aina on hyvä olla voimassa oleva matkavakuutus!

hotelli

“Viva Mare” -hotelli sijaitsee Eftaloussa merentuntumassa. Täältä on noin 20min kävely Pantotechnion-joogasaliin. Hotellissa on kiva SPA-osasto ja yhteensä kolme uima-allasta ja infrapunasaunakin. Hotellin merenranta ei ole kovin kummoinen, mutta ihan vain 10 min kävelyn päässä on jo parempi ranta vaikka aamu-uinteja varten!

Huoneet ovat tilavia ja pienestä lisämaksusta kannattaa ottaa merinäköala, parvekkeelta on ihana näköala. Aamiainen on runsas, mutta en suosittele puolihoitoa, ruoka kylän tavernoissa on paljon parempaa!

Hotellin pienellä minibussilla pääsee myös kätevästi Molyvoksen kylään (3km). Toki voi vuokrata halutessaan polkupyörän (myös sähköavusteisia) tai skootterin. Liftaaminen on myös tavallista ja täysin turvallista. Taksikyyti on myös erittäin edullista n. 7euroa kylään. https://www.tjareborg.fi/kreikka/eftalou/viva-mare

Merinäköala + 20 €/ hlö. Huone yhdelle +140 €.

VARAUKSET SUORAAN TJÄREBORGILTA
Sähköposti: ryhmat@tjareborg.fi . Puhelin: 09 123 7681 (ma-pe klo 9-17) . Suoraan netistä: https://www.tjareborg.fi/aktiivilomat/pilates-ja-joogamatkat/jooga-ja-patikointimatka-lesbokselle-kevaalla

Joogaa ja patikointia kursseille mahtuu 16 hlöä. Lisätietoja Marjaanalta sähköposti: marjaana(at)joogaaiora.fi ja puh 050 411 7139.

Joogaa Kreikassa - Pantechnion

AURINKOA, MERTA JA JOOGAA - RENTOUTTAVA JOOGALOMA 14. - 21.7. / 21.- 28.7. (yksi tai kaksi viikkoa putkeen!)

Joogaloma heinäkuussa hipoo rentoudessaan täydellisyyttä. Tjäreborgin aktiiviloma-paketti sisältää kaiken: suorat lennot Helsingistä Lesvokselle, lentokenttäkuljetukset, hotellit aamiaisineen ja joogatunnit. Joogalomalle osallistuminen on nyt todella helppoa!

Joogaa Kreikassa. Aurinkoa, merta ja joogaa.

Eftaloussa ja Molyvoksessa on erityisen hyvät parantavat energiat. Se tukee ja syventää aivan kuin itsestään joogan hyväätekeviä vaikutuksia. Eftaloussa sijaitsevat maagiset luonnon kuumat lähteet aivan merenrannassa. Lesvoksen ruokaa kutsutaan Kreikan herkullisimmaksi. Unohtamatta kaikkea sitä luonnon kauneutta! Ja iloa! Sekä vahvistusta ja venytystä koko olemukseesi!

Tältä lomalta palaat taatusti virkistyneenä ja uudistuneena saatuasi sopivasti hengen, sielun ja ruumiin ravintoa! Parhaimmat oivallukset muuttavat tämän hetken lisäksi tulevaisuuttamme.

Lämpimästi tervetuloa joogan, upean luonnon, auringon ja kreikkalaisen vieraanvaraisuuden lähteille tälle uskomattoman kauniille minun mielestäni tietenkin Kreikan kauneimmalle, saarelle!

Ohjelma

Su 14.7 saapuminen illalla hotellille

Ma 15.7 10:00 - 12:30 tutustuminen ja jooga.

Sen jälkeen menemme lähitavernaan “Manolikseen” yhteiselle lounaalle. Tilaan erilaisia kreikkalaisia kasvisherkkuja ja pääset maistelemaan erilaisia makuja. Lounaan hinta on n.13-17euroa riippuen juomistasi. Sen jälkeen on vapaata ajanviettoa joko rannalla tai mennä tutustumaan läheisiin Eftaloun kuumiin lähteisiin. Siellä on saatavilla myös hierontaa, joka saattaa olla ihana juttu lentomatkan jälkeen niin saat jäsenet norjiksi ihan heti! Illalla on Tjäreborgin tutustumiskävely Molyvoksen kauniiseen kylään ja suosittelen auringonlaskun ihailua joko linnan edessä tai satamassa.

Ti 16.7 9:00 - 11:00 aamujooga ja 18:00 - 19:30 iltajooga.

Ke 17.7 9:00 - 11:00 aamujooga ja 18:00 - 19:30 iltajooga.

To 18.7 vapaapäivä.

Pe 19.7 9:00 - 11:00 aamujoogaa ja 18:00 - 19:30 iltajooga.

La 20.7 10:00 - 12:30 aamujooga.

Ilta vapaa vaikka shoppailuun ja auringonlaskun aikaan treffit Molyvoksen linnan edessä “aperitiivien” merkeissä ja siitä menemme yhdessä illalliselle ja menevimmät voivat lähteä vaikka tanssimaan!

Su 21.7 aamu vapaa, lähtö iltapäivällä.

Yksi vapaapäivä sisältyy myös kurssiin, jolloin voit tutustua tähän Kreikan kolmanneksi suurimpaan saareen retkeillen: lähteä opastetulle automatkalle paikallisten oppaiden kanssa tai veneellä läheiselle Jänissaarelle snorklaamaan, pitää rantapäivän, käydä kuumissa lähteissä, hieronnassa, kauneushoidossa, ratsastamassa tai vain olla. . . Tämä paikka todellakin kutsuu pysähtymään.

Aurinkoa, merta, joogaa - yhteistyössä Tjäreborgin kanssa

jooga

Aamutunnit ovat liikkuvia, vahvistavia ja dynaamisia ryhmän tason mukaan: kaikille sopivaa joogaa, olitpa aloittelija tai jo pidempään joogannut. Joogatyylit sekoittuvat luovaksi kokonaisuudeksi kunnioittaen kuitenkin hathajoogan tuhatvuotisia perinteitä.

Joogatunti Kreikassa

Joogatunneilla ei ole mitään valmiiksi loppuunsuunniteltua ohjelmaa. Opettajana pidän tavattomasti “interaktiivisuudesta”: haluan aina kuunnella ryhmän toiveita ja tarpeita ja saan niistä paljon inspiraatiota. Silloin voin palvella kaikkia mahdollisimman hyvin ja monipuolisesti ja valjastaa koko ammattitaitoni teidän käyttöönne.

Iltaisin asettaudumme hiljentymään lampaiden kellojenkilinään yin-joogan rauhoittavan meditatiiviseen maailmaan.

JOOGASALI

Joogatunnit pidetään yhdessä maailman kauneimmista joogasaleista: Angela Farmerin ja Victor van Kootenin “joogatemppelissä”. Se sijaitsee rauhallisessa oliivilaaksossa, lähes ainoat äänet ulkopuolelta ovat kaskaiden siritys, lampaiden kellojenkilinä ja kissojen välienselvittelyt.

Sali on erittäin tilava ja ilmava, yhdellä seinällä on auki rullattava valta ovi suoraan oliivilehtoon. Joogasalissa on “kaikki herkut” eli siellä on kaikenlaisia tarvikkeita mm. bolsterit, palikat, roikkumismahdollisuus ja seläntaivutuspenkki, joten itse tarvitset mukaan vain joogavaatteet. Tietenkin voit aina halutessasi ottaa oman joogamaton, mutta sekään ei siis ole välttämätön.

Joogasali - Joogaa Kreikassa

Joogasalista on 10min kävely Eftaloun luonnon kuumiin lähteisiin. Vesi siellä on n 44 asteista, se on aivan merenrannassa, joten pääset suoraan vilvoittelemaan pulahtaen Egeanmeren silkkisten aaltojen hyväilyyn.

Yhdistettynä joogaan tämä on valtavan hieno kokemus! Ja kulman takana on kaksi loistavaa tavernaa “Manolis” ja “Golden Beach”, ruoka on niin herkullista, että paikallisetkin käyvät usein näissä syömässä, se on aina hyvä merkki Kreikassa!

Kuumat lähteet + virvoittava meri + jooga + loistava ruoka + aurinko + iloinen seura = “rentous”-sana saa aivan uudet sfäärit!

HINTA

14.-21.7. 916 € / viikko/ hlö ja 21.-28.7. 876 € / viikko/ hlö (tarkista erikseen kahden viikon hinta) ja siihen kuuluu:

Hintaan ei kuulu yhteiset ateriat.

Aina on hyvä olla voimassa oleva matkavakuutus!

Joogaa Kreikassa

HOTELLIT

Hotelleista on noin 20-25 min kävely joogasalille hyvin kaunista merenrantatietä pitkin ja ylös pienen tuoksuvan pinjametsikön läpi. Toki voit myös vuokrata polkupyörän (myös sähköavusteisia) tai skootterin, jolla on kätevä huristella edestakaisin. Kummassakin hotellissa on oma minibussi, joka kuljettaa asiakkaitaan Molyvokseen (n. 3km). Liftaaminen on myös tavallista ja täysin turvallista.

Heinäkuussa kulkee paikallisbussi 4 kertaa päivässä hotellien edestä Molyvokseen ja pariin naapurikylään asti. Taksikyyti on myös erittäin edullista, n. 7 euroa kylään.

Panselinos”-hotelli sijaitsee kauniissa ja rauhallisessa ympäristössä lähellä rantaa Eftaloussa. Pihalla on uima-allas ja kiva allasbaari, sen ympärillä on sunnuntaisin barbeque. Viihtyisä hotelli koostuu useasta matalasta rakennuksesta, joita ympäröi vehreä puutarha. Huoneet ovat tilavia ja meri näkyy parvekkeilta useimmiten. Panselinos on vähän lähempänä joogakoulua kuin toinen hotelli, täältä on noin 20min kävely joogasalille. Aamiainen on runsas ja hyvä. Hotellissa on myös mahdollisuus syödä omassa ravintolassa, mutta suosittelen kylän tavernoja. Merenrantaan on n. 3 min kävely.

https://www.tjareborg.fi/kreikka/eftalou/panselinos

Huone yhdelle +195 €

Viva Mare”-hotelli sijaitsee myös Eftaloussa merentuntumassa. Täältä on noin 25min kävely joogasaliin. Hotellissa on kiva SPA-osasto ja yhteensä kolme uima-allasta ja infrapunasaunakin. Hotellin oma merenranta ei ole kovin kummoinen, mutta ihan vain 10 min kävelyn päässä on jo parempi ranta, vaikka aamu-uinteja varten tai tullessasi/lähtiessäsi joogasta voi matkanvarrella aina pulahtaa meressä!

Huoneet ovat tilavia ja pienestä lisämaksusta kannattaa ottaa merinäköala. Aamiainen on runsas, mutta en suosittele puolihoitoa, ruoka kylän tavernoissa on paljon parempaa!

https://www.tjareborg.fi/kreikka/eftalou/viva-mare

Merinäköala +20 €/ hlö. Huone yhdelle +220 €.

Joogamatka Kreikkaan Tjäreborgin kanssa

VARAUKSET SUORAAN TJÄREBORGILTA

Sähköposti: ryhmat@tjareborg.fi . Puhelin: 09 123 7681 (ma-pe klo 9-17) .

Suoraan netistä: https://www.tjareborg.fi/aktiivilomat/pilates-ja-joogamatkat/joogamatka-lesboksella

Joogakursseille mahtuu noin 20-30 hlöä.

Lisätietoja Marjaanalta sähköposti: marjaana(at)joogaaiora.fi ja puh 050 411 7139

LATAA AKUT SYKSYYN 1.- 8.9.

Syyskuun alussa vaelletaan Lesvoksen upeassa ja vaihtelevan monipuolisessa luonnossa. Kesän kuumuus on polttanut kaiken, joten luonto on jotenkin karun kaunista. Ja kun kotisuomessa syksy jo kolkuttelee ovelle, niin on vielä ihana palata hetkeksi aurinkoon lataamaan akkuja valolla tulevaa pimeää kautta varten. Elokuun helteet ovat jo ohi, toki on lämmintä, mutta aurinko ei polta enää ja merivesi on aivan ihanaaaa! Yleisesti Kreikassa sanotaan, että “viisaat ihmiset tulevat syyskuussa”.

Lataa akut syksyyn joogamalla Kreikassa

Eftaloussa ja Molyvoksessa on erityisen hyvät parantavat energiat. Se tukee ja syventää aivan kuin itsestään joogan hyväätekeviä vaikutuksia. Eftaloussa sijaitsevat maagiset luonnon kuumat lähteet aivan merenrannassa.

Lesvoksen ruokaa kutsutaan Kreikan herkullisimmaksi. Unohtamatta kaikkea luonnon kauneutta retkeillessämme! Ja iloa! Sekä vahvistusta ja venytystä koko olemukseesi! Tältä lomalta palaat taatusti virkistyneenä ja uudistuneena saatuasi sopivasti hengen, sielun ja ruumiin ravintoa! Parhaimmat oivallukset muuttavat tämän hetken lisäksi tulevaisuuttamme.

Lämpimästi tervetuloa joogan, patikoinnin, upean luonnon, auringon ja kreikkalaisen vieraanvaraisuuden lähteille tälle uskomattoman kauniille minun mielestäni tietenkin Kreikan kauneimmalle, saarelle!

RETKET

Päivämme muodostuvat rauhoittavista kävelyretkistä kauniissa luonnossa merenrannassa, antiikinaikuisilla kivipoluilla vuorilla, oliivilehdoissa tai plataanien / pinjojen katveessa. Retket suuntautuvat eri puolille tätä isoa saarta, Lesvoksen luonto on hyvin monipuolinen ja maisemat vaihtelevat. Lisäksi saatamme käydä luostareissa, hunajatehtaalla tai keramiikkapajassa.

Vaelluksille lähtö on aamiaisen jälkeen. Retket huipentuvat yhteiseen herkulliseen kreikkalaiseen lounaaseen jossakin retkikohteessa. Vaellusmaasto on yleensä aika helppoa, mutta vaatii kuitenkin suht hyvää peruskuntoa ja tasapainoa. Kuvittele, että voisit melko vaivattomasti kävellä raput pari kertaa edestakaisin viidenteen kerrokseen, toki omaan tahtiisi! Hyvät tukevat kengät ovat erittäin tärkeät, koska joillakin poluilla on irtokiviä, jotka luistavat. Parhaat jalkineet ovat varpaita suojaavat vaellussandaalit, mutta tietenkin tukevat hyväpohjaiset lenkkarit ovat myös täysin ok. Varsinaiset vaelluskengät ovat varmaan aika kuumat tähän aikaan vielä. Päähine ja auringonsuoja sanomattakin ovat tärkeitä.

Joogaa ja patikointia Kreikassa

Pituudeltaan vaellukset ovat noin 7-10 km mittaisia. Pidämme pieniä taukoja luonnossa, joten muista ottaa kunnollinen juomapullo & pientä purtavaa mukaan (esim hedelmiä tai pähkinöitä, joita voit ostaa paikallisista kaupoista).

JOOGA

Joogatunnit pidetään pienessä “Pantotechnion”- salissa. ”Pan” tarkoittaa kaikki ja “techni” taidetta. Se on yhteinen “open space”- tila kaikille. Siellä on paljon erilaisia aktiviteettejä varsinkin lapsille ja pidän siellä aina koko kesän joogatunteja. Joogatuntien tarkoitus on tukea vaellusta, eli tunnit ovat melko rauhallisia ja venytteleviä, ne sopivat ihan kaikille.

Lempeässä hathajoogassa keskitymme hoitamaan selkää, norjistamaan niveliä ja venytelläään patikoinnista väsyneitä lihaksia. Joogatunneilla ei ole mitään valmiiksi loppuun suunniteltua ohjelmaa. Opettajana pidän tavattomasti “interaktiivisuudesta”: haluan aina kuunnella ryhmän toiveita ja tarpeita ja saan niistä paljon inspiraatiota. Silloin voin palvella kaikkia mahdollisimman hyvin ja monipuolisesti ja valjastaa koko ammattitaitoni teidän käyttöönne. Joogamatot ja tarvikkeet ovat salilla, mukaan tarvitset vain rennot joogavaatteet. Itse en kyllä matkusta minnekään ilman villasukkia…edes näin lämpimällä :-)

Joogaa Kreikassa - lataa akut syksyyn

OHJELMA

Ohjelma on leppoisa ja siihen on jätetty aikaa myös omatoimiseen oleiluun, arjesta irrottautumiseen ja lepäilyyn. Tämä paikka ja sen energiat suorastaan kutsuvat pysähtymään ja hellittämään hyvin syvällisellä tasolla.

Retkille kuljemme minibussilla ja se tuo tietenkin myös aina takaisin hotelliin tai sitten halutessaan voi jäädä lepäilemään jollekin rannalle. Retkien kesto vaihtelee todella paljon, koska kaikki ryhmät kulkevat hyvin omanlaista tahtiaan ja se on hyvä! Toiset haluavat ihailla maisemia enemmän, toiset kulkevat rivakammin. Usein ryhmä jakautuukiin kahteen porukkaan, edeltä menevät vauhdikkaammat ja nautiskelijat tulevat hieman hitaammin.

Retket päättyvät aina johonkin tavernaan, jossa syömme lounaan yhdessä. Tilaan erilaisia kreikkalaisia herkkuja, joten pääset maistelemaan erilaisia makuja. Kaikki kurssin ateriat ovat omakustanteisia, kasvisaterian hinta on yleensä n 13-16 euroa/hlö riippuen juomista ja sitten kala ja liha on vähän enemmän.

Ohjelma näyttää suurin piirtein tältä, paikan päällä kerron sitten kaikesta tarkemmin:

Su 1.9 saapuminen hotelliin illalla.

Ma 2.9 10:00-12:30 tutustuminen & jooga.
Kävelemme sen jälkeen parin kilometrin “totuttelukävelyn” rantaa pitkin “Manoliksen” tavernaan, jossa syömme yhteisen lounaan. Sen jälkeen on vapaata ajanviettoa joko rannalla tai mennä tutustumaan läheisiin Eftaloun kuumiin lähteisiin. Siellä on saatavilla myös hierontaa, joka saattaa olla ihana juttu lentomatkan jälkeen niin saat jäsenet norjiksi ihan heti! Illalla on Tjäreborgin tutustumiskävely Molyvoksen kauniiseen kylään ja suosittelen auringonlaskun ihailua joko linnan edessä tai satamassa.

Ti 3.9 8:00 lähtö retkelle ja 18:00-19:30 iltajooga

Ke 4.9 8:00 lähtö retkelle ja 18:00-19:30 iltajooga

To 5.9 vapaapäivä

Pe 6.9 8:00 lähtö kokopäivän retkelle, paluu illansuussa n klo 19, ilta vapaa

La 7.9 10:00 - 12:30 reippaampi aamujooga. Ilta on vapaata esim. shoppailuun ja tapaamme auringonlaskun aikaan Molyvoksen linnan edessä “aperitiiveilla” ja menemme yhdessä illalliselle ja sen jälkeen menevimmät vaikka tanssimaan!

Su 8.9 aamu vapaa, lähtö iltapäivällä.

Yksi vapaapäivä sisältyy siis myös kurssiin, jolloin voit tutustua tähän Kreikan kolmanneksi suurimpaan saareen retkeillen: lähteä opastetulle automatkalle paikallisten oppaiden kanssa tai veneellä läheiselle Jänissaarelle snorklaamaan, pitää rantapäivän, käydä kuumissa lähteissä, hieronnassa, kauneushoidossa, ratsastamassa tai vain olla. . . Tämä paikka todellakin kutsuu pysähtymään.

HINTA

Alk. 869 € / viikko / hlö ja siihen kuuluu:

Hintaan ei kuulu yhteiset ateriat. Aina on hyvä olla voimassa oleva matkavakuutus!

HOTELLI

“Viva Mare” -hotelli sijaitsee Eftaloussa merentuntumassa. Täältä on noin 20 min kävely Pantotechnion-joogasaliin. Hotellissa on kiva SPA-osasto ja yhteensä kolme uima-allasta ja infrapunasaunakin. Hotellin merenranta ei ole kovin kummoinen, mutta ihan vain 10 min kävelyn päässä on jo parempi ranta, vaikka aamu-uinteja varten! Huoneet ovat tilavia ja pienestä lisämaksusta kannattaa ottaa merinäköala. Aamiainen on runsas, mutta en suosittele puolihoitoa, ruoka kylän tavernoissa on paljon parempaa!

Hotellin pienellä minibussilla pääsee myös kätevästi Molyvoksen kylään (3 km). Toki voi vuokrata halutessaan polkupyörän (myös sähköavusteisia) tai skootterin. Liftaaminen on myös tavallista ja täysin turvallista. Taksikyyti on myös erittäin edullista n. 7 euroa kylään.

https://www.tjareborg.fi/kreikka/eftalou/viva-mare

Merinäköala + 20 €/ hlö. Huone yhdelle +170 €.

VARAUKSET SUORAAN TJÄREBORGILTA

Sähköposti: ryhmat@tjareborg.fi . Puhelin: 09 123 7681 (ma-pe klo 9-17) .

Suoraan netistä: https://www.tjareborg.fi/aktiivilomat/pilates-ja-joogamatkat/jooga-ja-patikointimatka-lesbokselle-syksylla

Joogaa ja patikointia kursseille mahtuu 16 hlöä.

Lisätietoja Marjaanalta sähköposti: marjaana(at)joogaaiora.fi ja puh 050 411 7139

Valoa pimeyteen - joogaa & patikointia 19.-24.10.

Lokakuussa vaelletaan Lesvoksen henkeäsalpaavan kauniissa ja vaihtelevan monipuolisessa luonnossa. Tässä vaiheessa turistisesonki on jo päättynyt ja Molyvoksen kaunis kylä on vähitellen vaipumassa uneliaaseen hiljaiseloon ja monet turistikaupat ovat jo sulkeneet ovensa. Parhaat tavernat ovat vielä auki ja tarjoavat herkullista välimerellistä ruokaa.

Valoa pimeyteen - Joogaa ja patikointia Kreikassa

Kaikkialla vallitsee hiljainen ja rauhaisa, pysähtynyt tunnelma. Yksi ihanimpia ajankohtia mielestäni. Joka tapauksessa AURINKO & VALO tuntuvat talvihorrosta lähestyvän Suomen jälkeen huikaisevalta! Päivälämpötila vaihtelee noin 18-24 asteen välillä. Aurinkoisina päivinä on siis vielä ihan rantakelit, mutta tietenkin tähän vuodenaikaan liittyy arvaamattomuus ja voi myös sataa ripauttaa tai olla tuulista. Kirkas puhdas merivesi on lämpötilaltaan raikasta, silti erittäin uimakelpoista. Käymme tietenkin myös Eftaloun luonnon kuumissa lähteissä, joissa veden lämpötila on n 44 astetta.

Lämpimästi tervetuloa joogan, upean luonnon, auringon ja kreikkalaisen vieraanvaraisuuden lähteille tälle uskomattoman kauniille minun mielestäni tietenkin Kreikan kauneimmalle, saarelle!

RETKET

Päivämme muodostuvat leppoisista kävelyretkistä kauniissa luonnossa merenrannassa, antiikinaikuisilla kivipoluilla vuorilla, oliivilehdoissa tai plataanien/pinjojen katveessa. Retket suuntautuvat eri puolille tätä isoa saarta, joten näet erilaisia maisemia.

Joogaa ja patikointia Kreikassa

Yhdellä retkellä päästään paikallisella hunajatehtaalla maistelemaan erilaisia erikoisiakin hunajalaatuja (esim kastanja ja kanerva) ja tutustumaan koko prosessiin, minua jaksaa aina hämmästyttää mehiläisten älykkyys…

Eräs retki suuntautuu saaren keskiosiin “taikakylään” Agiassokseen, joka on kuuluisa värikkäästä keramiikastaan. Siellä on myös upea Neitsyt Marian kirkko. Taikakylään saavumme jalkaisin yhtä kauneinta polkua Olympos-vuoren kupeessa! Tämä retki päättyy ihanaan hemmotteluhetkeen SPA:han merenrannalle, jossa on myös luonnon kuumat lähteet. Sieltä voi tilata etukäteen rentouttavan hieronnan tai vain istua kivassa kahvilassa lämminvesialtaan äärellä nauttien upeasta näkymästä kauniille merenlahdelle ja iloita elämästä!

Vaelluksille lähtö on aamiaisen jälkeen. Vaellusmaasto on vaihtelevaa, se vaatii hieman tasapainoa, sillä monilla poluilla on nousuja ja laskuja. Tarvitset siis hyvät tukevat (vedenpitävät) kengät. Pituudeltaan vaellukset ovat noin 7-10 km mittaisia. Ne sopivat hyvin normaalikuntoiselle, jos kuvittelet , että voisit kiivetä portaat pari kertaa edestakaisin viidenteen kerrokseen, toki aivan omassa tahdissasi kiireettä. Pidämme pieniä taukoja ja syömme aina omia eväitä/hedelmiä luonnossa, joten muista ottaa juomapullo tai termari & eväsrasia mukaan!

Vaelluksien kesto vaihtelee ryhmän tahdin mukaan, mutta yleisesti noin kolmisen tuntia. Retket huipentuvat yhteiseen herkulliseen kreikkalaiseen lounaaseen jossakin retkikohteessa. Tilaan erilaisia kreikkalaisia ruokia, joten pääset maistelemaan monia eri makuja.

JOOGA

Joogatunnit pidetään pienessä “Pantotechnion”-joogastudiossa, joka on 10min kävelyn päässä hotellista. Lempeä hathajooga sopii kaikille , harjoitus on lähinnä rauhoittumista ja venyttelyä päivän päätteeksi hoitaen selkää, niveliä ja lihaksia, unohtamatta rentoutumista ja meditaatiota. Joogatunneilla ei ole mitään valmiiksi loppuunsuunniteltua ”ohjelmaa”, kaikkien osallistujien toiveet ja tarpeet otetaan huomioon. Opettajana pidän suunnattomasti “interaktiivisuudesta”, silloin voin valjastaa koko ammattitaitoni teidän käyttöönne. Joogamatot ja -tarvikkeet ovat salilla, mukaan tarvitset vain rennot, lämpimät joogavaatteet. Salin lattia tähän aikaan vuodesta on viileä, joten muista villasukat!

HOTELLI

Majoitus on viehättävässä Villa Elpiniki:ssä https://www.elpiniki-villas.com/en-us. Se koostuu useista eri pikku kivitaloista, jokaisella on oma asumus, johon kuuluu kiva terassi. Ihana paikka istuskella patikoinnin jälkeen auringossa päiväkahvilla. Niissä on makuuhuone erikseen ja olohuone+keittiö yhdistelmä. Keittiössä on kätevä valmistaa aamiainen tai iltapalaa, jos ei jaksa lähteä illalla ulos syömään.

Kaikissa asunnoissa on ilmalämpöpumppu viilennykseen tai lämmitykseen, ja sen lisäksi useissa on takka. Alueella on myös uima-allas ja meditatiivinen kivilabyrintti. Hotelli sijaitsee aivan Molyvos-kylän liepeillä ja sieltä on noin 10 min kävely joogastudiolle. Hotellin takapihalla on portti, pieni kauppa on noin 2 min päässä ja lähin taverna Alonia on myös aivan vieressä. Villa Elpiniki on perheyritys ja he kaikki ovat todella sydämellisiä ja ystävällisiä.

OHJELMA

Ohjelma on leppoisa ja siihen on jätetty aikaa myös omatoimiseen oleiluun, arjesta irrottautumiseen ja lepäilyyn. Tämä paikka ja sen energiat suorastaan kutsuvat pysähtymään ja hellittämään hyvin syvällisellä tasolla. Tältä se suurinpiirtein näyttää ja säästä riippuen teemme muutoksia:

Pe 18.10. Matkapäivä, suosittelen tulemaan jo vaikka päivää aiemminkin, jotta ehdit laskeutua Lesvoksen parantaviin energioihin.

La 19.10. kokoontuminen klo 10 joogastudioon, tutustuminen ja joogaharjoitus 2h. Lounas lähitavernassa ja iltapäivällä kiertelemme Molyvoksen mukulakivikujilla ja ihailemme auringonlaskua linnan edustalla.

Su 20.10. Retki rantoja pitkin Eftaloun kuumiin lähteisiin, lounas merenrannalla, iltajooga 2 h

Ma 21.10. retki + iltajooga 2h

Ti 22.10. Aamupäivä vapaata esim rannalla, kuumissa lähteissä tai Molyvoksessa + iltajooga 2 h

Ke 23.10. kokopäivän retki, ilta vapaa

To 24.10. retki + iltajooga 2h, yhteinen illallinen

Pe 25.10. kotimatkalle, mutta jos voit jäädä pariksi päiväksi, niin todellakin suosittelen!

Joogaa ja patikointia Kreikassa

Tämä on ns. “omatoimimatka” eli itse järjestät omat lentosi. Hyvät yhteydet Ateenaan ovat Aegean airlinesillä. Aegean lentää Ateenaan perjantaisin ja maanantaisin. Tai lennät ihan millä tahansa halvimmalla tavalla Ateenaan (esim. Norwegian, Scandinavian Airlines, Lufthansa) ja sieltä kotimaanlento Lesvoksen pääkaupunkiin Mytiliniin (55 min). Jos matkan varaaminen tuntuu hankalalta tai Sinulla ei ole aikaa, paikallinen matkatoimisto auttaa.

Mytilinin lentokentältä sinut noutaa paikallinen taksikuski Michalis tai Christos. Taksikyydin voi jakaa muiden samalla lennolla olevien kanssa. Halutessasi voit tietenkin vuokrata myös auton. Se odottaa Sinua lentokentällä ja sinne sen voi myös lähtiessäsi jättää. Matka lentokentältä hotelliin on hieman yli tunnin (65 km).

On myös olemassa halpa bussiyhteys, mutta aikataulut eivät yleensä sovi lentoihin ellet yövy saaren vilkkaassa pääkaupungissa Mytilinissä. Jos haluat yöpyä Mytilinissä tullessasi tai lähtiessä, kysy minulta suosituksia. Kun Sinulla on lentolippu, se toimii kurssin varauksena. Sen jälkeen tilaan Sinulle majoituksen ja taksikyydin.

Ryhmän maksimikoko on 16 henkilöä, minimiä ei ole, joten voit huoleti varata lentolippusi.

Patikointia ja joogaa Kreikassa

KULUSI

VARAUKSET JA LISÄTIEDOT:
sähköposti: marjaana(at)joogaaiora.fi ja puh 050 411 7139