Joogakurssit 2018

Kukkaisloistoa - joogaa ja patikointia 28.4.-4.5.

Valoa pimeyteen - joogaa ja patikointia 20.-26.10.


TJÄREBORGIN AKTIIVILOMAT:

Aurinkoa, merta ja joogaa -
rentouttava joogaloma 15.-22.7.

Lataa akut syksyyn - joogaa ja patikointia 2.-9.9.

 

Liity tästä sähköpostilistalle, jota kautta saat ensimmäisenä tietää tulevista kursseista! Kiinnostunut? Ota yhteyttä Marjaanaan!

 

Kukkaisloistoa - joogaa ja patikointia 28.4.-4.5.

Keväinen Kreikka on niiiin kaunis! Yhdellä neliömetrillä voi helposti laskea 10 erilaista kukkaa! Vehreys, valo, värit ja tuoksut ovat henkeäsalpaavia, erityisesti kun Suomessa kevät vasta heräilee rospuuttokaudesta. Ja kun tulet Lesvokselle keväällä, koet vielä uuden kakkoskevään Suomessa!

Joogaa Kreikassa - Kukkia satamassa

Pittoreski Molyvoksen-kylä on valmistautumassa uuteen turistisesonkiin ja kaikkialla vallitsee iloinen pieni hyörinä, varsinaisia turisteja ei kuitenkaan vielä juurikaan ole. Molyvoksen pääkatu on valittu yhdeksi maailman kauneimmista kujista keväisin, kun wisteria eli kiinan sinisade kukkii violetin värisenä mukulakivikatujen yllä, näky ja tuoksu on hurmaava!

http://greece.greekreporter.com/2015/02/03/most-beautiful-street-in-the-world-found-on-greek-island/

Auringonpaiste on lähes 90% taattu, näin keväällä saattaa olla vielä vähän epävakaista tai tulla pieniä kevyitä sateenripauksia, mutta päivälämpötila on todella miellyttävä noin 20-25 astetta, suomalaisittain siis jo ihan kesä! Aurinkoisina päivinä on rantakelit, vaikka kirkkaan turkoosi merivesi onkin vielä hieman viileätä, uintikelpoista toki kuitenkin! Eftaloun kuumissa lähteissä (veden lämpötila n 44 astetta) pulikoiminen onkin erityisen ihanaa yhdistettynä Egeanmeren aaltoihin.

Lämpimästi tervetuloa joogan, upean luonnon, auringon ja kreikkalaisen vieraanvaraisuuden lähteille tälle uskomattoman kauniille minun mielestäni tietenkin Kreikan kauneimmalle, saarelle!

retket

Päivämme muodostuvat leppoisista kävelyretkistä kauniissa luonnossa merenrannassa, antiikinaikuisilla kivipoluilla vuorilla, oliivilehdoissa tai plataanien / pinjojen katveessa. Ohjelmaan voitte myös itse vaikuttaa mielenkiinnonkohteiden mukaan. Voimme tehdä retkiä erilaisiin paikkoihin saarella, esimerkiksi Ihmeitätekevän Arkkienkeli Mikaelin luostariin, saaren suurimmalle vesiputouksella (jossa tähän vuodenaikaan saattaa olla jopa vettäkin!).

Joogaa Kreikassa - kukkiva puu

Paikallisella hunajatehtaalla päästään maistelemaan erilaisia erikoisiakin hunajalaatuja (esim kastanja ja kanerva) ja tutustumaan koko prosessiin, minua jaksaa aina hämmästyttää mehiläisten älykkyys!

Eräs retki voi suuntautua saaren keskiosiin ”taikakylään” Agiassokseen, joka on kuuluisa värikkäästä keramiikastaan. Siellä on myös upea Neitsyt Marian kirkko. Taikakylään saavumme jalkaisin yhtä kauneinta polkua Olympos-vuoren kupeessa! Tämä retki päättyy ihanaan hemmotteluhetkeen SPA:han merenrannalle, jossa on myös luonnon kuumat lähteet. Sieltä voi tilata etukäteen hieronnan, tai istua vain (luonnon) lämminvesialtaan äärellä ja nauttia elämästä!

Vaelluksille lähtö on aamiaisen jälkeen. Retket huipentuvat yhteiseen herkulliseen kreikkalaiseen lounaaseen jossakin retkikohteessa. Vaellusmaasto on yleensä melko helppoa, mutta vaatii kuitenkin tasapainoa ja hyvät tukevat (vedenpitävät) kengät. Nousuja ja laskuja on myös. Pituudeltaan vaellukset ovat noin 7-10 km mittaisia. Pidämme pieniä taukoja ja piknikkejä luonnossa, joten muista ottaa juomapullo/termari & eväsrasia mukaan!

Molyvoksessa on myös hyvinhoidettu ratsutalli, josta voi ottaa ratsastustunteja tai mennä maastoon oppaan kanssa.

Joogaa Kreikassa - kukkia ja meri

Jooga

Joogatunnit pidetään pienessä ”Pantotechnion”-joogastudiossa, joka on Erifilli-hotellia vastapäätä. Lempeä hathajooga sopii aivan kaikille , harjoitus on lähinnä rauhoittumista ja venyttelyä päivän jälkeen hoitaen selkää, niveliä ja lihaksia, unohtamatta rentoutumista ja meditaatiota.

Joogatunneilla ei ole mitään valmiiksi loppuunsuunniteltua ”ohjelmaa”, kaikkien osallistujien toiveet ja tarpeet otetaan huomioon. Joogamatot ja tarvikkeet ovat salilla, mukaan tarvitset vain rennot, lämpimät joogavaatteet. Muista villasukat!

Hotelli

Majoitus on kotoisassa pienessä Erifilli-hotellissa . Hotelli sijaitsee hieman Molyvos-kylän ulkopuolella rauhallisella maaseudulla. Hotellilta on noin 500 m lähimpään tavernaan ja kauppaan, kylään noin 20 min kävely ja joogastudio on siis melkein vastapäätä 5 min päässä. Halutessaan voi vuokrata polkupyörän, jolla voi suhauttaa todella näppärästi edestakaisin.

Hotellin pihalla on kaksi uima-allasta, vaikka merenrantakin on melko lähellä, oikein kiva sellainen ”salabiitsi”. Erifilli-hotellissa on pieniä yhden huoneen studioita ja kahden huoneen asuntoja. Molemmissa on pieni keittiö. Kaikissa huoneissa on parveke ja ilmastointi, joka toimii myös viileällä lämmityksenä. Aamiainen kuuluu hintaan kaikissa huoneissa. Hotelli on perheyritys ja he kaikki ovat todella sydämellisiä ja ystävällisiä.

ohjelma

Ohjelma on leppoisa ja siihen on jätetty aikaa myös omatoimiseen oleiluun, arjesta irrottautumiseen ja lepäilyyn. Tämä paikka ja sen energiat suorastaan kutsuvat pysähtymään ja hellittämään hyvin syvällisellä tasolla. Tältä se suurinpiirtein näyttää:

Pe 27.4. matkapäivä, suosittelen tulemaan jo vaikka päivää aiemminkin, jotta ehdit laskeutua Lesvoksen parantaviin energioihin.

La 28.4. kokoontuminen klo 10 joogastudioon, tutustuminen ja joogaharjoitus 2h, lounas lähitavernassa. Iltapäivällä tutustumme kävellen Molyvoksen kylään, auringonlasku linnan edustalla, yhteinen illallinen Molyvoksessa.

Su 29.4. Retki lähirannalle sekä Eftaloun kuumiin lähteisiin, lounas merenrannalla + iltajooga 2h.

Ma 30.4. retki + iltajooga.

Ti 1.5. aamupäivä vapaata esim rannalla + iltajooga 2h.

Ke 2.5. kokopäivän retki , ilta vapaa.

To 3.5. retki + iltajooga 2h pe 4.5. aamujooga 2,5h, iltapäivä vapaa esim ostoksille, yhteinen illallinen Molyvoksen satamassa.

Pe 4.5. aamujooga 2,5 h, iltapäivä vapaa esim ostoksille, yhteinen illallinen.

Joogaa Kreikassa - tuoksuvia kukkia

Tämä on ns. ”omatoimimatka” eli itse järjestät omat lentosi. Hyvät yhteydet Ateenaan ovat Aegean airlinesillä. Aegean lentää Ateenaan perjantaisin ja maanantaisin. Tai lennät ihan millä tahansa halvimmalla tavalla Ateenaan (esim. Norwegian, Scandinavian Airlines, Lufthansa) ja sieltä kotimaanlento Lesvoksen pääkaupunkiin Mytiliniin (55min).

Jos matkan varaaminen tuntuu hankalalta tai Sinulla ei ole aikaa, paikallinen matkatoimisto auttaa.

Mytilinin lentokentältä sinut noutaa paikallinen taksikuski Michalis, Jorgos tai Christos. Taksikyydin voi jakaa muiden samalla lennolla olevien kanssa. Halutessasi voit tietenkin vuokrata myös auton. Se odottaa Sinua lentokentällä ja sinne sen voi myös lähtiessäsi jättää. Matka lentokentältä hotelliin on hieman yli tunnin (65km). On myös olemassa halpa bussiyhteys, mutta aikataulut eivät yleensä sovi lentoihin ellet yövy saaren vilkkaassa pääkaupungissa Mytilinissä. Jos haluat yöpyä Mytilinissä tullessasi tai lähtiessä, kysy minulta suosituksia.

Kun Sinulla on lentolippu, se toimii kurssin varauksena. Sen jälkeen tilaan Sinulle majoituksen ja taksikyydin. Ryhmän maksimikoko on 16 henkilöä, minimiä ei ole, joten voit huoleti varata lentolippusi.

Joogaa Kreikassa - Pantechnion

KULUSI

VARAUKSET JA LISÄTIEDOT

Sähköposti: marjaana(at)joogaaiora.fi ja puh 050 411 7139.

Aurinkoa, merta ja joogaa -
rentouttava joogaloma 15.-22.7.

Tjäreborg

Yhteistyössä Tjäreborgin kanssa

Joogaloma heinäkuussa hipoo rentoudessaan täydellisyyttä. Tjäreborgin aktiiviloma-paketti sisältää kaiken: suorat lennot (3,5 h) Helsingistä Lesvokselle, lentokenttäkuljetukset, korkeatasoiset hotellit aamiaisineen ja joogatunnit. Joogalomalle osallistuminen on nyt todella helppoa!

Joogaa Kreikassa. Aurinkoa, merta ja joogaa.

Ohjelma näyttää tältä, muutoksia aina saattaa tulla ja voitte itsekin vaikuttaa joogatuntien aikoihin:

Su 15.7 lento 16:30- 20:00, saapuminen hotellille noin klo 22.

Ma 16.7 10:00-12:30 jooga (yhteinen lounas, ei sisälly hintaan) ilta vapaa nauttimaan ihanasta auringonlaskusta esim. Molyvoksen linnan edessä.

Ti 17.7 9:00-11:00 aamujooga ja 18:00-19:30 iltajooga.

Ke 18.7 9:00-11:00 aamujooga ja 18:00-19:30 iltajooga.

To 19.7 vapaapäivä.

Pe 20.7 9:00-11:00 aamujooga ja 18:00-19:30 iltajooga.

La 21.7 10:00-12:30 aamujooga (yhteinen illallinen, ei kuulu hintaan).

Su 22.7 lähtöpäivä (lähtö n klo 17, lento 21:00-00:30) .

Eftaloussa ja Molyvoksessa on erityisen hyvät parantavat energiat. Se tukee ja syventää aivan kuin itsestään joogan hyväätekeviä vaikutuksia. Eftaloussa sijaitsevat maagiset luonnon kuumat lähteet aivan merenrannassa. Lesvoksen ruokaa kutsutaan Kreikan herkullisimmaksi. Unohtamatta kaikkea sitä luonnon kauneutta! Ja iloa! Sekä vahvistusta ja venytystä koko olemukseesi!

Aurinkoa, merta, joogaa - yhteistyössä Tjäreborgin kanssa

Tältä lomalta palaat taatusti virkistyneenä ja uudistuneena saatuasi sopivasti hengen, sielun ja ruumiin ravintoa! Parhaimmat oivallukset muuttavat tämän hetken lisäksi tulevaisuuttamme.

Lämpimästi tervetuloa joogan, upean luonnon, auringon ja kreikkalaisen vieraanvaraisuuden lähteille tälle uskomattoman kauniille minun mielestäni tietenkin Kreikan kauneimmalle, saarelle!

jooga

Aamutunnit ovat liikkuvia, vahvistavia ja dynaamisia ryhmän tason mukaan: kaikille sopivaa joogaa, olitpa aloittelija tai jo pidempään joogannut. Joogatyylit sekoittuvat luovaksi kokonaisuudeksi kunnioittaen kuitenkin hathajoogan tuhatvuotisia perinteitä. Joogatunneilla ei ole mitään valmiiksi loppuunsuunniteltua ”ohjelmaa”, kaikkien osallistujien toiveet ja tarpeet otetaan huomioon.

Iltaisin asettaudumme hiljentymään lampaiden kellojen kilinään yin-joogan rauhoittavaan meditatiiviseen maailmaan.

Yksi vapaapäivä sisältyy myös kurssiin, jolloin voit tutustua tähän Kreikan kolmanneksi suurimpaan saareen retkeillen, pitää rantapäivän, käydä kuumissa lähteissä tai vain olla. . . Tämä paikka todellakin kutsuu pysähtymään. Kurssilla on mahdollisuus hoitoihin: ayurvedistä/tavallista hierontaa tai äänimaljaterapiaa.

JOOGASALI

Joogatunnit pidetään yhdessä maailman kauneimmista joogasaleista: Angela Farmerin ja Victor van Kootenin ”joogatemppelissä”. Se sijaitsee rauhallisessa oliivilaaksossa, lähes ainoat äänet ulkopuolelta ovat kaskaiden siritys, lampaiden kellojen kilinä ja kissojen välienselvittelyt. Yksi seinistä on valtava ikkuna suoraan oliivilehtoon. Joogasali on erittäin hyvin ”varusteltu”, joten itse tarvitset vain mukavat joogavaatteet. Hotelleista on noin 20-25 min kävely joogasalille hyvin kaunista merenrantatietä pitkin ja ylös pienen pinjametsikön läpi. Mahdollisuus myös vuokrata polkupyörä tai skootteri, jolla on kätevä huristella edestakaisin.

Joogasali - Joogaa Kreikassa

Joogasalista on 10min kävely Eftaloun luonnon kuumiin lähteisiin. Vesi siellä on n 44 asteista, se on aivan merenrannassa, joten pääset suoraan vilvoittelemaan pulahtaen Egeanmeren silkkisten aaltojen hyväilyyn. Yhdistettynä joogaan tämä on valtavan hieno kokemus! Ja kulman takana on yksi parhaimmista paikallisista tavernoista ”Manolis”.

Kuumat lähteet + virvoittava meri + jooga + loistava ruoka + aurinko + iloinen seura = ”rentous”-sana saa aivan uudet sfäärit!

HINTA

Alk. 861 € / hlö ja siihen kuuluu:

Hintaan ei kuulu yhteiset ateriat.

Aina on hyvä olla voimassaoleva matkavakuutus!

Joogaa Kreikassa

HOTELLIT

Panselinos”-hotelli sijaitsee kauniissa ja rauhallisessa ympäristössä lähellä rantaa Eftaloussa. Pihalla on uima-allas ja sunnuntaisin barbeque. Viihtyisä hotelli koostuu useasta matalasta rakennuksesta, joita ympäröi vehreä puutarha. Huoneet ovat tilavia ja useimmista näkyy parvekkeelta meri. Panselinos on vähän lähempänä joogakoulua, täältä on noin 20min kävely joogasalille kaunista merenrantatietä pitkin. Hotellin pienellä minibussilla pääsee myös kätevästi Molyvoksen kylään (3km).

https://www.tjareborg.fi/kreikka/eftalou/panselinos

Hinta kahden hengen huoneessa 861 €/ hlö. Huone yhdelle +195 €

Viva Mare” on hotelleista hieman tasokkaampi, mutta se tulee nopeasti täyteen. Huoneet ovat tilavia ja siellä on useampikin uima-allas, aivan merenrannassa kuitenkin. Upeat auringonlaskunäkymät parvekkeelta, joten suosittelen merinäköalaa. Täältä on n 25 min kävely joogasalille kaunista merenrantatietä pitkin. Hotellin pienellä minibussilla pääsee myös kätevästi Molyvoksen kylään (3km).

https://www.tjareborg.fi/kreikka/eftalou/viva-mare

Hinta kahden hengen huoneessa 861 €/ hlö. Merinäköala + 20 €/ hlö . Huone yhdelle +220 €.

Joogamatka Kreikkaan Tjäreborgin kanssa

VARAUKSET SUORAAN TJÄREBORGILTA

Sähköposti: ryhmat@tjareborg.fi . Puhelin: 09 123 7681 (ma-pe klo 9-17) . Suoraan netistä: https://www.tjareborg.fi/joogamatka-lesboksella

Lisätietoja Marjaanalta sähköposti: marjaana(at)joogaaiora.fi ja puh 050 411 7139

Lataa akut syksyyn - joogaa ja patikointia 2.-9.9.

Yhteistyössä Tjäreborgin kanssa.

Syyskuu on yksi ihanimpia kuukausia Pohjois-Kreikassa. Elokuun helteet ovat jääneet taakse ja auringonlämpö pehmentynyt hunajaiseksi. On siis miellyttävällä tavalla lämmintä, mutta ei tukahduttavaa varsinkin, kun lempeä merituuli puhaltelee. Egeanmeren aallot ovat virvoittavan silkkisiä. Iltaisin saattaa olla jo hieman viileääkin. Tankkaat valoenergiaa itseesi jaksaaksesi syksyn pimenevät päivät.

Lataa akut syksyyn joogamalla Kreikassa

Eftaloussa ja Molyvoksessa on erityisen hyvät parantavat energiat. Se tukee ja syventää aivan kuin itsestään joogan hyväätekeviä vaikutuksia. Eftaloussa, melko lähellä Tjäreborgin hotelleja, sijaitsevat maagiset luonnon kuumat lähteet aivan merenrannassa. Lesvoksen ruokaa kutsutaan Kreikan herkullisimmaksi. Unohtamatta kaikkea sitä luonnon kauneutta! Ja iloa! Sekä vahvistusta ja venytystä koko olemukseesi! Viikon loppupuolelle osuu myös Molyvoksen hyvinvointifestivaali, joten silloin saattaa olla kaikenlaisia kivoja tapahtumia.

Tältä lomalta palaat taatusti virkistyneenä ja uudistuneena saatuasi sopivasti hengen, sielun ja ruumiin ravintoa! Parhaimmat oivallukset muuttavat tämän hetken lisäksi tulevaisuuttamme.

Tjäreborgin ”aktiiviloma-paketti” sisältää kaiken: suorat lennot (3,5h) Helsingistä Lesvokselle, lentokenttäkuljetukset, korkeatasoiset hotellit aamiaisineen ja joogatunnit sekä patikointiretket. Joogalomalle osallistuminen on nyt todella helppoa!

Tälle kurssille mahtuu 16 henkilöä.

Joogaa Kreikassa - lataa akut syksyyn

Lämpimästi tervetuloa joogan, upean luonnon, auringon ja kreikkalaisen vieraanvaraisuuden lähteille tälle uskomattoman kauniille minun mielestäni tietenkin Kreikan kauneimmalle, saarelle!

Ohjelma näyttää tältä, muutoksia aina saattaa tulla ja voitte itsekin vaikuttaa aikoihin:

Su 2.9 lento 16:30- 20:00, saapuminen hotellille n klo 22

Ma 3.9 10:00-12:30 tutustuminen & jooga, Eftaloun kuumat lähteet (yhteinen lounas, ei sisälly hintaan) Illansuussa tutustuminen Molyvoksen pittoreskiin kylään, nautimme ihanasta auringonlaskusta Molyvoksen linnan edessä.

Ti 4.9 9:00 lähtö retkelle ja 18:00-19:30 iltajooga

Ke 5.9 9:00 lähtö retkelle ja 18:00-19:30 iltajooga

To 6.9 vapaapäivä

Pe 7.9 9:00 lähtö kokopäivän retkelle, ilta vapaa

La 8.9 10-12 aamujooga (yhteinen illallinen, ei kuulu hintaan)

Su 9.9 lähtöpäivä (lähtö n klo 17, lento 21:00-00:30)

retket

Lesvos on Kreikan kolmanneksi suurin saari ja luonnoltaan erittäin kaunis ja monipuolinen. Retkemme suuntautuvat erilaisiin maisemiin, silmää ja sielua hivelevän kauniisiin näkymiin. Kuljemme lammaspolkuja merenrannan läheisyydessä, antiikinaikuisia kivipolkuja pitkin vuorilla ja kallioilla sekä hopeanvihreissä oliivilehdoissa.

Joogaa ja patikointia Kreikassa

Helpohkot vaellukset sopivat kaikille ja ovat noin 6-9 km mittaisia. Hieman haastetta on myös, jotkut polut kiipeävät korkealle vuorenrinteitä pitkin epätasaisia maastoja, joten tarvitset hyvät pitäväpohjaiset, tukevat jalkineet. Retket huipentuvat aina yhteisiin herkullisiin lounaisiin pienissä paikallisissa tavernoissa.

jooga

Joogatunnit pidetään pienessä ”Pantotechnion”-joogastudiossa. Hotellien minibussit kulkevat aivan studion ohi, se on noin 20 min kävelyn päässä hotelleista. Mahdollisuus myös vuokrata polkupyörä tai skootteri, jolla voi kätevästi huristella edestakaisin.

Lempeä hathajooga sopii aivan kaikille, harjoitus on lähinnä rauhoittumista ja venyttelyä päivän jälkeen hoitaen selkää, niveliä ja lihaksia, unohtamatta rentoutumista ja meditaatiota. Joogatunneilla ei ole mitään valmiiksi loppuunsuunniteltua ”ohjelmaa”, kaikkien osallistujien toiveet ja tarpeet otetaan huomioon. Joogamatot ja tarvikkeet ovat salilla, mukaan tarvitset vain rennot joogavaatteet. Muista villasukat! Kyllä tosiaan, illat saattavat olla jo hivenen viileitä.

Yksi vapaapäivä sisältyy kurssiin, jolloin voit tutustua saareen retkeillen, pitää rantapäivän, käydä kuumissa lähteissä tai vain olla. Tämä paikka todellakin kutsuu pysähtymään. Kurssilla on myös mahdollisuus hoitoihin: ayurvedistä/tavallista hierontaa tai äänimaljaterapiaa.

HINTA

840 €/ hlö ja siihen kuuluu:

Hintaan ei kuulu yhteiset ateriat. Aina on hyvä olla voimassaoleva matkavakuutus!

HOTELLIT

Majoitus "Viva Mare" hotellissa Eftaloussa. Huoneet ovat tilavia ja siellä on useampikin uima-allas, aivan merenrannassa kuitenkin. Upeat auringonlaskunäkymät parvekkeelta, joten suosittelen merinäköalaa. Hotellin minibussilla pääsee myös kätevästi Molyvoksen kylään (3km).

https://www.tjareborg.fi/kreikka/eftalou/viva-mare

Hinta kahden hengen huoneessa 840 € / hlö (merinäköala 865 €) Huone yhdelle +165 € (merinäköala +170 €)

Joogaa Kreikassa

VARAUKSET SUORAAN TJÄREBORGILTA

Sähköposti: ryhmat@tjareborg.fi . Puhelin: 09 123 7681 (ma-pe klo 9-17) . Suoraan netistä: https://www.tjareborg.fi/jooga-ja-patikointimatka-lesbokselle

Lisätietoja Marjaanalta sähköposti: marjaana(at)joogaaiora.fi ja puh 050 411 7139.

Valoa pimeyteen - joogaa ja patikointia 20.-26.10.

Lokakuussa vaelletaan Lesvoksen henkeäsalpaavan kauniissa ja vaihtelevan monipuolisessa luonnossa. Tässä vaiheessa turistisesonki on jo päättynyt ja Molyvoksen kaunis kylä on vähitellen vaipumassa uneliaaseen hiljaiseloon ja monet turistikaupat ovat jo sulkeneet ovensa. Parhaat tavernat ovat vielä auki ja tarjoavat herkullista välimerellistä ruokaa.

Valoa pimeyteen - Joogaa ja patikointia Kreikassa

Kaikkialla vallitsee hiljainen ja rauhaisa, pysähtynyt tunnelma. Yksi ihanimpia ajankohtia mielestäni. Joka tapauksessa AURINKO & VALO tuntuvat talvihorrosta lähestyvän Suomen jälkeen huikaisevalta! Päivälämpötila vaihtelee noin 18-24 asteen välillä. Aurinkoisina päivinä on siis vielä ihan rantakelit, mutta tietenkin tähän vuodenaikaan liittyy arvaamattomuus ja voi myös sataa ripauttaa tai olla tuulista. Kirkas puhdas merivesi on lämpötilaltaan raikasta, silti erittäin uimakelpoista. Käymme tietenkin myös Eftaloun luonnon kuumissa lähteissä, joissa veden lämpötila on n 44 astetta.

Lämpimästi tervetuloa joogan, upean luonnon, auringon ja kreikkalaisen vieraanvaraisuuden lähteille tälle uskomattoman kauniille minun mielestäni tietenkin Kreikan kauneimmalle, saarelle!

RETKET

Päivämme muodostuvat leppoisista kävelyretkistä kauniissa luonnossa merenrannassa, antiikinaikuisilla kivipoluilla vuorilla, oliivilehdoissa tai plataanien/pinjojen katveessa. Ohjelmaan voitte myös itse vaikuttaa mielenkiinnonkohteiden mukaan. Voimme tehdä retkiä erilaisiin paikkoihin saarella, esimerkiksi Ihmeitätekevän Arkkienkeli Mikaelin luostariin, saaren suurimmalle vesiputouksella (jossa tähän vuodenaikaan kuitenkaan ei ehkä ole vettä, mutta se on silti upea näky).

Joogaa ja patikointia Kreikassa

Paikallisella hunajatehtaalla päästään maistelemaan erilaisia erikoisiakin hunajalaatuja (esim kastanja ja kanerva) ja tutustumaan koko prosessiin, minua jaksaa aina hämmästyttää mehiläisten älykkyys… Eräs retki voi suuntautua saaren keskiosiin ”taikakylään” Agiassokseen, joka on kuuluisa värikkäästä keramiikastaan. Siellä on myös upea Neitsyt Marian kirkko. Taikakylään saavumme jalkaisin yhtä kauneinta polkua Olympos-vuoren kupeessa! Tämä retki päättyy ihanaan hemmotteluhetkeen SPA:han merenrannalle, jossa on myös luonnon kuumat lähteet. Sieltä voi tilata etukäteen hieronnan, tai istua vain luonnon lämmonvesialtaan äärellä ja nauttia elämästä!

Jos ryhmässä on kiinnostusta, voimme järjestää myös kreikkalaisen ruoanlaiton pienen pikakurssin. Vaelluksille lähtö on aamiaisen jälkeen. Retket huipentuvat yhteiseen herkulliseen kreikkalaiseen lounaaseen jossakin retkikohteessa. Vaellusmaasto on yleensä melko helppoa, mutta vaatii kuitenkin tasapainoa ja hyvät tukevat (vedenpitävät) kengät. Nousuja ja laskuja on myös. Pituudeltaan vaellukset ovat noin 7-10 km mittaisia. Pidämme pieniä taukoja ja syömme aina omia eväitä/hedelmiä luonnossa, joten muista ottaa juomapullo tai termari & eväsrasia mukaan! Molyvoksessa on myös hyvinhoidettu ratsutalli, josta voi ottaa ratsastustunteja tai mennä maastoon oppaan kanssa.

JOOGA

Joogatunnit pidetään pienessä ”Pantotechnion”-joogastudiossa, joka on Erifilli-hotellia vastapäätä. Lempeä hathajooga sopii kaikille , harjoitus on lähinnä rauhoittumista ja venyttelyä päivän päätteeksi hoitaen selkää, niveliä ja lihaksia, unohtamatta rentoutumista ja meditaatiota. Joogatunneilla ei ole mitään valmiiksi loppuunsuunniteltua ”ohjelmaa”, kaikkien osallistujien toiveet ja tarpeet otetaan huomioon. Joogamatot ja tarvikkeet ovat salilla, mukaan tarvitset vain rennot, lämpimät joogavaatteet. Muista villasukat!

HOTELLI

Majoitus on kotoisassa pienessä Erifilli-hotellissa. Hotelli sijaitsee hieman Molyvos-kylän ulkopuolella rauhallisella maaseudulla. Hotellilta on noin 500 m lähimpään tavernaan ja kauppaan, kylään noin 20 min kävely ja joogastudio on siis melkein vastapäätä 5 min päässä. Halutessaan voi vuokrata polkupyörän, jolla voi suhauttaa todella näppärästi edestakaisin.

Hotellin pihalla on kaksi uima-allasta, vaikka merenrantakin on melko lähellä, oikein kiva sellainen ”salabiitsi”. Erifilli-hotellissa on pieniä yhden huoneen studioita ja kahden huoneen asuntoja. Molemmissa on pieni keittiö. Kompleksiin kuuluu myös viereinen uusi ”Time to Smile”-hotelli ja siellä LUX-tason asunnot ovat todella hienoja ja tilavia. Niissäkin on makuuhuone, olohuone ja täydellinen keittiö. Kaikissa huoneissa on parveke ja ilmastointi, joka toimii myös viileällä lämmityksenä. Aamiainen kuuluu hintaan kaikissa huoneissa. Hotelli on perheyritys ja he kaikki ovat todella sydämellisiä ja ystävällisiä.

OHJELMA

Ohjelma on leppoisa ja siihen on jätetty aikaa myös omatoimiseen oleiluun, arjesta irrottautumiseen ja lepäilyyn. Tämä paikka ja sen energiat suorastaan kutsuvat pysähtymään ja hellittämään hyvin syvällisellä tasolla. Tältä se suurinpiirtein näyttää ja säästä riippuen teemme muutoksia:

Pe 19.10. matkapäivä, suosittelen tulemaan jo vaikka päivää aiemminkin, jotta ehdit laskeutua Lesvoksen parantaviin energioihin

La 20.10. kokoontuminen klo 10 joogastudioon, tutustuminen ja joogaharjoitus 2h. Lounas lähitavernassa ja iltapäivällä kiertelemme Molyvoksen mukulakivikujilla ja ihailemme auringonlaskua linnan edustalla

Su 21.10. retki rantoja pitkin Eftaloun kuumiin lähteisiin, lounas merenrannalla, iltajooga 2 h

Ma 22.10. retki + iltajooga

Ti 23.10. aamupäivä vapaata esim rannalla, kuumissa lähteissä tai Molyvoksessa + iltajooga 2 h

Ke 24.10. kokopäivän retki, ilta vapaa

To 25.10. retki + iltajooga 2h

Pe 26.10. aamujooga 2,5h, ilta vapaa esim ostoksille, yhteinen illallinen Molyvoksen satamassa.

Joogaa ja patikointia Kreikassa

Tämä on ns. ”omatoimimatka” eli itse järjestät omat lentosi. Hyvät yhteydet Ateenaan ovat Aegean airlinesillä. Aegean lentää Ateenaan keskiviikkoisin, perjantaisin ja maanantaisin. Tai lennät ihan millä tahansa halvimmalla tavalla Ateenaan (esim. Norwegian, Scandinavian Airlines, Lufthansa) ja sieltä kotimaanlento Lesvoksen pääkaupunkiin Mytiliniin (55min). Jos matkan varaaminen tuntuu hankalalta tai Sinulla ei ole aikaa, paikallinen matkatoimisto auttaa.

Mytilinin lentokentältä sinut noutaa paikallinen taksikuski Michalis, Jorgos tai Christos. Taksikyydin voi jakaa muiden samalla lennolla olevien kanssa. Halutessasi voit tietenkin vuokrata myös auton. Se odottaa Sinua lentokentällä ja sinne sen voi myös lähtiessäsi jättää. Matka lentokentältä hotelliin on hieman yli tunnin (65 km).

On myös olemassa halpa bussiyhteys, mutta aikataulut eivät yleensä sovi lentoihin ellet yövy saaren vilkkaassa pääkaupungissa Mytilinissä. Jos haluat yöpyä Mytilinissä tullessasi tai lähtiessä, kysy minulta suosituksia. Kun Sinulla on lentolippu, se toimii kurssin varauksena. Sen jälkeen tilaan Sinulle majoituksen ja taksikyydin.

Ryhmän maksimikoko on 16 henkilöä, minimiä ei ole, joten voit huoleti varata lentolippusi.

Patikointia ja joogaa Kreikassa

KULUSI:

VARAUKSET JA LISÄTIEDOT:
sähköposti: marjaana(at)joogaaiora.fi ja puh 050 411 7139